Zoerselse verenigingen organiseren gratis proevertjes

Sporten, toneel spelen, muziek maken, circusartiest worden, fotograferen, boogschieten, kaarten … Het kan allemaal in Zoersel.

De gemeente telt dan ook meer dan 120 erkende verenigingen! Elk van hen kende het afgelopen jaar een zware periode. Nu de verenigingen hun werkjaar weer normaal kunnen starten, wil de gemeente hen graag ondersteunen. Dat doen ze met de campagne #hapjehobby. “Onze verenigingen hebben het erg moeilijk gehad het afgelopen jaar”, vertelt burgemeester Liesbeth Verstre-ken. “Maar ze bleven niet bij de pakken zitten. Ze toverden toch voor iedereen leuke activiteiten op het bord, zoals wandelingen, buitensportlessen en online activiteiten.

Wij zijn dan ook blij dat ze hun nieuwe werkjaar op een normalere manier kunnen starten en willen ze graag mee een hart onder de riem steken”, vervolgt
de burgemeester. #hapjehobby Omdat de meeste Zoerselse verenigingen vanaf september opnieuw hun hele menukaart kunnen presenteren, lanceerde de gemeente een promotiecampagne onder de naam ‘hapjehobby’. Want iedereen ‘sna(c)kt’ op-nieuw naar een hobby.

Alle erkende verenigingen konden zich inschrijven om enkele gratis ‘proevertjes’ te
organiseren in september en oktober. De inwoners van Zoersel kunnen op die manier op zoek gaan naar iets dat ze graag doen. Vergelijk het met een soort hapjesbuffet van hobby’s. Omdat Zoersel zoveel verenigingen telt, zit er vast wel ‘spek voor ieders bek’ bij. Zo hoopt het gemeentebestuur een extra boost te geven aan hun verenigingsleven.

Zoerselaars kunnen de ‘menukaart’ bekijken op www.zoersel.be/hapjehobby en zo op zoek gaan naar hun ‘goesting’.

De gemeente maakte ook een promofilmpje dat jullie kunnen terugvinden via deze link: https://youtu.be/Y9ZqFGyewGo.