zomerkalender geeft kinderen inspiratie voor elke dag van de vakantie

Een zomervakantie met de kinderen start altijd vol enthousiasme, maar na enkele weken steekt de verveling soms de kop op. Maar dat is buiten de zomerkalender van uitgeverij Stratier, en dus Zoerselaar Dieter Coppens, gerekend. Samen met BESTinGraphics sloegen ze de handen (nog altijd goed ontsmet) in elkaar.

Het resultaat is een zomerkalender vol inspiratie voor elke dag van de vakantie.

#zomerkalender

De kalender is zo opgemaakt dat lagereschoolkinderen hem alleen kunnen gebruiken, maar er is ook ruimte om filmpjes en foto’s te delen op sociale media. Door de hashtag #zomerkalender te gebruiken kunnen vriendjes en vriendinnetjes meegenieten van alle leuke activiteiten. Misschien leren ze zelfs wel nieuwe vriendjes kennen? En alsof dat nog niet genoeg is, biedt de zomerkalender ook online materiaal aan met leuke extra’s.

Frank, welk weer wordt het vandaag? Elk kalenderblaadje is zo opgedeeld dat je elke dag twee keer plezier hebt. Op de voorkant staat een dilemma dat kinderen doet nadenken. Liever chocolade uit de kraan of het bad vol met snoep? Het stopt nooit met sneeuwen of de zon schijnt altijd? Vragen om over na te denken, dus. Daarbovenop kunnen ze invullen wat ze die dag gaan eten, wat er op de planning staat en moeten ze op de vraag ‘Frank, welk weer wordt het vandaag?’ een antwoord geven. Op de achterkant staat telkens een opdracht waar ze de volgende dag mee aan de slag kunnen. Zo leren ze morsecode, maken ze een leuke woordenzoeker en kunnen ze een eigen wapenschild voor onze gemeente ontwerpen. gratis voor gezinsoudsten Het gemeentebestuur van Zoersel schenkt – na het succes van het doe-boekje vorig jaar – alle gezinsoudsten van de Zoerselse scholen een exemplaar.

“De zomer van 2021 zal nog steeds geen normale zomer worden”, vertelt schepen voor jeugd Olivier Rul. “Daarom vinden we het belangrijk dat kinderen een extra leuke zomer hebben, waarin ze niet alleen volop kunnen spelen, maar ook nog op een creatieve manier iets bijleren”. In de week van 21 juni krijgen alle lagere schoolkinderen de zomerkalender van Dieter Coppens mee naar huis. “Uren speelplezier met het hele gezin gegarandeerd”, besluit de schepen.